Saturday, February 14, 2009

|Bahriyya| 5-7 feb

1st day - Jalan2 tak tau kt ne

even ktrg tak dpt naek nile cruise, ktrg dpt naek land cruiser yakni jip di atas haha..ktrg jip 6 jip paling last n paling best melambung 0~0

salt lake - mun kate rase die masin, pakcik tu kate masin sbb air die bertakung tak bergerak

K.A.M.I di padang pasir tak tahu name

watching sunset from english mountain wif org feranchis then balik hotel

2nd day - sand dunes

keretapi manusia..kat cni dorg men golek2 tp ktrg tak join sbb sume layan blues tgk keindahan alam ~ solla 3ala nabi

2nd day - black desert

wah..gunung berapi..tp time ni takde asap la..

kasut ktrg tp sapekah yg berkasut itam tuh? musykil

2nd day - white desert

solat tiang agama..walau kat mane pon kite..allahuakbar
"...Sungguh solat itu adlh kewajipan yg ditentukan waktunya atas org2 yg beriman" an-Nisa':103
bedouin village i think..tempat bersantap n buat ape yg patot be4 camping kat tgh pdg pasir malam tuh

desperate 4 toilet

bulan 0o0 bulan di siang hari

farah tour arrived in white desert national park

in akabat wif aisyah zahirah (adek kak aisyah mariah hehe) - cam kat bulan...dipercayai bekas laut mediterranean sea

si pokok, si ayam n si photographer - sunset in white desert
subhanallah, alhamdulillah allahuakbar

the powerpuff girls bersama teko aladdin haha..

pakcik jip 6 mmg multi talented..masak pon reti..bkn sekadar bwk jip laju n suke lalu track lain

dinner ktrg kat tgh padang pasir - camping kat white desert

3rd day - white desert

another sunrise - in white desert
kire sy ngn mun dah tgk 2 kali sunrise 2 kali sunset mase kat egypt
subhanallah

tmpat apekah kawasan berbatu d blkg wahai cik mun

byk tul chipsmore bertebaran atas white desert nih

gua di mana musang beradu..ade dua ekor anak musang dlm tuh tp tak nmpak r

jip 6..rock n roll with 'pakcik toha da police' n 'pakcik dhuha da driver'
kami selamat smpai kembali ke hotel
alhamdulillah

maka berakhirlah pengembaraan dan mughomarot kami di mesir
esoknya kami jalan2 shopping kat husin n 3asfour
pastu esoknye balik semula ke jordan =)

7 comments:

Noor Hanisah Bt Mohd Ishak said...

bahriyya.

rasa2nya...

xkan ku ke sana. huhu.

zulai said...

kaya lah farah tour cam ni....
semua dak msia ikut tour die...
ak pn follow farah tour gak...

Siti Zulaikha Zulkifli said...

to nisah:

nape takkan ke sane plak.. bess..pgila tak rugii.. rase cam nak g lagi la mesir jomm2..u promise me nak g mesir same2 kan

to zulai:
lor..ikut farah tour gak ke? korg g mane ikut farah tour..rasenye mmg pokcik farah tour tu dah kaye la sbb die nak g msia dlm mase trdekat nih..nak promote kat org msia..siap suh setiap dr ktrg promote farah tour dlm video cam die lagi.

zulai said...

kteorg follow farah tour g luxor ngan aswan...best gak..sebab ader tour guide yg mantap memberikn infomasi...ni jln2 g safari ker??

Siti Zulaikha Zulkifli said...

jalan2 g safari? ktrg g bahriyya ngn farah tour...

Muneera MH said...

jangan dikenang kembali kisah di sebalik batu2 itu...

Siti Zulaikha Zulkifli said...

haha..ye la mun..tp peluang tu jarang2 dtg dlm idop kite kan..maka ku akan sematkan di dalam memoriku hehe.. kesan gamat tumpah kat bj tak ilang..kesedihan dibuatnya