Saturday, February 14, 2009

|Giza-Cairo| 4 Feb

Khufu, Khufra, and Munkara
walaupun nmpak gah tp fungsinya adlh sbg kubur huhu, kalo firaun tu mati, pmbesar2 smua skali kena mati skali sbb tak nak generasi after dpt teknologi drg

piramid hancur ni org kate org jepon ngn ape ntah try buat piramid tp tak jadi
mantap r teknologi firaun dlu

Sphinx - dikatakan singa berkepala manusia, byk bhgn die dah rosak n jatuh

masjid..(tak ingt name gak) tapi terletak dlm kubu salahuddin al ayubi di cair0

di masjid 4 mazhab (name masjid ni masjid sultan hasan 757 A.D - 1356 A.D ~ kredit to zulai..) - ni pintu tuk mazhab syafie

makam imam syafie

dikatakan tapak kaki Rasulullah saw berdekatan makam imam syafie

makam imam waki3 - guru imam syafie

2 comments:

zulai said...

name masjid 4 mazhab ialah masjid sultan hasan (757 A.H - 1356 A.D)

Siti Zulaikha Zulkifli said...

waaa..siap tahun lagi..ok..akan diupdate kan..thanx