Monday, March 30, 2009

Buat Cik Tasha + Cik Azah =)

poster khas tuk tasha entry kali ni..be4 dis penah kasi nisah

die kate die dah makan atau guna 6 jenis ubat tp nape batuknye makin truk??


dari blik saya, saya dgr die batuk tgh2 malam..batuk die makin truk sedgkn pelbagai ubatan die dah amik..paksa gi markaz sihhi (klinik) die tak nak --->at last plan tukar g safeway (supermarket)

nak dibuat cerita bank kat safeway tak leh kuarkan duit..maka gi bank iskan duwar qubah, pergi2 kad bank azah plak kena telan..masuk dlm bank dapat balik kad yg kena telan..pastu disuruh g bank standard chartered check baki..pergi2 alhamdulillah ok.. Allah permudahkan..

nampak pharmacy kat tepi bank SC..gi beli ubat batuk..rupe2nye bile pergi pharmacy..pharmacist tu cakap die silap amik ubat hahaha..ape ni bakal doktor salah amik ubat..

SOOTHEX tu tuk dry cough rupenye..napela tak tulis kat kotak tuh aihh..then ktrg pon beli la PROSPAN ni tuk productive cough (yg menghasilkan kahak ye kawan2)..pastu patah balik pergi safeway.. beli2 joli2 balik ke rumah

dah nak sampai depan rumah nmpak arab badawi juai barang kat luar..sebab takut kami berhenti kat depan umah pasangan bahagia kita yakni depan rumah kak asma' n snr aiman rosli..jalan pelan2 gi bgnn rumah smbil bawa barang yg berat..sambil usha2 org badawi tu dah gi blom (keselamatan)..akhirnye sampai rumah alhamdulillah

kirenye harini 5 kali naek taxi ulang alik..bak kate tasha cam kite ni gi wat keje persatuan lak gi sane g sini haha..insyaALLAH sume yg berlaku pada kami 3 org ni ade hikmah yg Allah sediakan.

-----last but not least-----
semoga cepat sembuh ye tasha..
tasha kate ubat PROSPAN tu bile makan rase kat tekak bess giler
so doa byk2 kat Allah spy sembuhkan
ubat hanyalah wasilah tuk sembuh
tp Allah yg berkuasa menentukan segalanya
belum terlambat nak ucap dlm blog
EPI3 BELATED BESDAY TASHA (21 MAC 88)

p/s: xm UGS postpone ke 6/4 dari 4/4..maka?? -->jawab r sendiri

8 comments:

To Visit My said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Noor Hanisah Bt Mohd Ishak said...

alalala.
kesiannye tasya.
kem salam kat dia.

semoga dia cepat sehat.

awk zulaikha, rajin2 la buat air panas untuk dia.

lagi rajin, buatkan air untuk kita.
hehe.

Siti Zulaikha Zulkifli said...

wahahaha..
takpe2 tasha rajen wat air sendiri
kan tasha?

jauh tu nak buat air kat nisah..
nisah minum air yogurt tu cukup la eh haha..
nanti kite blanje minum okeh hehe
n tagged awk tu tak jawab agi..haha
nntikan afta xm insyaAllah

Noor Hanisah Bt Mohd Ishak said...

bak kata junior feveret aku.

huh, kalau air sirap dah expired ok.

LoL.

air yogurt hamoudeh tau.

botol besar punya.

boleh tahan seminggu.

Siti Zulaikha Zulkifli said...

itu r.. minum2 cukup seminggu..

kire i dah wat air tuk u la ye huhu

tasha saket agi..doakan die cepat sembuh

knik said...

tasha dah sehat lom?huhu..x cukup rehat tuu//dah lepas xm ni, suh die tido bia cukupp~

Siti Zulaikha Zulkifli said...

dah2 sehat alhamdulillah..gi markaz sihhi gak aritu sbb truk dah batukk..rupenye kena amik anti histamine haha coz batuk tu allergy..

knik..nasehatkan tasha die suke tido tak cukup ahha

Anonymous said...

kalau ak batuk,xde la smpai dgr kat bilek ko kan..

kalo tak...abesla ad satu lagi entri muncul