Sunday, August 16, 2009

[Baru Saya Tahu]


BISMILLAH

harini sy bace slaid tajuk mood disorders slaid no 21 [nmpak sgt tak blaja sblm ni maka kena kejar2 bace lecture adeh]..dlm tu ade la citer skit pasal bipolar disorder.. sy rase sy dah faham tapi besela bile belajar secara teori ni, sy tak dpt nak aplikasikan dlm real life.. terpikir gak camnela patient yg ade bipolar disorder ni.. sbbnye kalo tgk maksud penyakit ni patient tu akan sat2 mania(gila) sat2 depress(murung)..

dlm tgh membayangkan patient ni smbil men2 ym [dah lame tak bukak ok] sy nmpak status kak mawah pasal penyakit ni.. dgn penuh minatnye sy bertanye dan akhirnya ia membawa sy ke laman saiful islam.. DAN akhirnya persoalan sy dah terjawab.. rupe2nye inila antara contoh org yg ade bipolar disorder huhu.. tak sangka jugak hmm..so kalo nak bace sile dgn inisiatif snd tekan link kat bawah hehe..

Bipolar Disorder: Bantu Si ‘Zalim’ dan Mazlum
(http://saifulislam.com/)

saya terfikir la, agak2 camne la bile masuk klinikal sem depan ni.. dgn ilmu medicnye yang ntah ingt ntah lupe, arab ammi yg blom masyi2 lagi nih.. boleh ke saya?

JAWAPANNYA: KENA BOLEHKAN DIRI LA
Allah takkan membebani hambanya dgn sesuatu yg die tidak mampu kan
jadi insyaALLAH kher dan semoga Allah yusahhil 3laina ya Rabb

2 comments:

biscuck said...

blum cuba blum tau~...

meh2 kite cube melangkah kaki ke alam klinikal..nnt pasti kite mampu biasekan diri..

apepon, moga Allah bantu kita.. dan permudahkan kita..

sambil2 kita improve arab kita dan korek kembali ilmu2 yg tersimpan dlm folder2 otak kita..

yokk..
jgn baziri cuti kite kali ni.. :)

syamin said...

wah cikzu! menarik..bila ade contoh bru sng faham ngan igt kan :)